Facebook Toestaan Niet toestaan

π‘‡π‘’π‘Ÿπ‘’π‘”π‘π‘™π‘–π‘˜ π‘Žπ‘“π‘”π‘’π‘™π‘œπ‘π‘’π‘› π‘€π‘’π‘’π‘˜π‘’π‘›π‘‘ πŸ”΄πŸŸ‘βš½οΈ

10 april 2024 17:15

Afgelopen weekend is er door de meeste teams weer gevoetbald. Hier zijn ook de nodige verslagen, filmpjes en foto’s van gekomen. Wilt u ook uw verslag, filmpjes en / of foto’s delen met anderen? Stuur het dan gerust naar ons op via de socials.

Om te beginnen heeft ons eerste eindelijk 3 punten behaald!! Vooraf was het geloof er dat het vandaag tegen Harfsen moest gebeuren om van de vreselijke 0 af te komen. Apeldoornse Boys maakt dit seizoen een hectisch seizoen mee zowel binnen als buiten het veld, dus was een beetje succes op het veld heel erg welkom. Er deden veel spelers van het tweede elftal (zaterdag) mee, ondanks dat velen niet of nauwelijks op elkaar ingespeeld waren was er veel passie te zien tijdens de wedstrijd. Het immers drukbezochte Sportpark Malkenschoten zag dat de Boys goed begon aan de wedstrijd, maar het wel een ongelukkig tegengoal kreeg. Ook bij de 0-2 kwam de nodige pech erbij kijken nadat de verdediger in het roodgeel weggleed. Echter bleven De Wapendragers geloof houden en kwam het in de 2e helft goed uit de startblokken. Tot aan de 75e minuut waren er wat dreigende momenten alleen, op 1 grote kans in de 1e helft na die op de lat ging, hele grote kansen. Toen de 1-2 werd gescoord (Thomas van Landbalgen) uit een prachtig genomen vrije trap (Peter Tuinstra), kwam de druk erop te staan bij de ploeg uit Harfsen. Apeldoornse Boys kreeg steeds meer grip en drukte de tegenstander naar achter, na een geweldige combinatie kwamen de jongens op een 2-2 gelijkspel (Peter Tuinstra) en iedereen (zowel het publiek als de spelers) was door het dollen heen. Apeldoornse Boys besloot om door te drukken en niet om achterover te gaan leunen voor het eerste puntje. Dit werd erg beloond door een goede solo van de rechtsbuiten (Joey van Geest) die, ondanks de vermoeidheid, het afmaakte en Apeldoornse Boys naar een 3-2 voorsprong schoot in de laatste minuten van de wedstrijd. Iedereen was erg vermoeid doordat er volop gestreden is tijdens de wedstrijd, hierom moest de reserve keeper van zaterdag als veldspeler invallen, ondanks zijn lichte blessure. Na een minuut volhouden, floot de scheidsrechter af. Apeldoornse Boys, supporters, spelers en alles eromheen,  pakken de eerste (3) punten van het seizoen ! πŸ’›β€οΈ

Nu door naar de beloften: Apeldoornse Boys O23-1 had om 13:30 een lastige wedstrijd bij Robur et Velocitas. Zij moesten tegen de O23-2. Na de blamage van vorige week waren de jongens gebrand om een goed resultaat te halen tegen de stadsgenoten. Het was een stroeve 1e helft aan de kant van onze beloften. De tegenstander kwam rond de 35e minuut op een 1-0 voorsprong. In de rust werden de tactieken door de trainer (Matthijs Pol) aangepast. Met succes! In de eerste minuten was het al raak voor de Boys, Jelle Beekman scoorde de 1-1. De O23 kreeg veel grip op de wedstrijd, creëerde veel en kreeg weinig tegen. Echter werden de kansen niet afgemaakt. Tussendoor kwam er nog een bal op de paal uit een vrije trap. Toen het einde van de wedstrijd naderde voerde de Boys de druk nog wat extra op. In de 88e minuut gaf de sterkspelende invaller een goede bal achter de verdediging. Deze werd prachtig afgemaakt door Damian Berenschot, doorgaans verdediger. Dit zorgde voor de 1-2. Apeldoornse Boys O23-1 kon de wedstrijd nog in het slot gooien, maar de kans van Damians broertje, Sem Berenschot, ging helaas net naast. Echter wel weer 3 punten voor het talentvolle team. πŸ’ͺ🏼

En dan nu de jeugd:
Apeldoornse Boys JO15-1JM moest tegen Basteom JO15-1JM. Het was op voorhand een gelijkwaardige wedstrijd. De wedstrijd begon zo ook, echter lieten De Wapendragers het in het begin lopen en stond het binnen 10 minuten 0-3 achter. Het werd dus tijd om wat terug te doen. Binnen 2 minuten na hun goal stond het alweer 2-3, dit was ook de ruststand. In de 2e helft begonnen beide teams aanvallend waardoor aan beide kanten snel goals vielen, 3-4. Toen onze JO15-1JM even gas terugnam werd dit meteen afgestraft waardoor de 3-5 en 3-6 zich al snel opvolgden. Echter besefte het team zich dat zij echt niet minder zijn en kwam er meer pit in. Dit leidde nog tot de 4 en 5-6. Helaas gingen er een aantal grote kansen op het eind er niet in, en werd er met 5-6 verloren op veld 1.

Voor de gepromoveerde JO11-1 stond de wedstrijd tegen Groen Wit JO11-3 op het programma, die ze nog kenden van de vorige periode. De jongens begonnen redelijk goed aan de wedstrijd, maar konden niet echt gevaarlijk worden. Groen Wit speelde daarentegen goed en zaten er kort op. Hierdoor konden de Boys niet het spel spelen die zij normaal willen spelen. Na een achterstand was de 2e helft al veel beter na een kleine omzetting. Het was een leuke wedstrijd in de 2e klasse en de Boys en Girls van de JO11 hebben goed gestreden.

Tot slot speelde onze JO12-2JM een uitwedstrijd tegen Eerbeekse Boys JO12-2. Apeldoornse Boys JO12-2JM waren helaas gedegradeerd, maar begonnen in de 4e klasse met een monsterscore. Ze wonnen in Eerbeek met 1-15. πŸ’ͺ🏼