Corona Protocol

Coronaprotocol Apeldoornse Boys
Het nieuwe voetbalseizoen staat op het punt van beginnen, zo ook bij Apeldoornse Boys. Veel trainingen zijn inmiddels hervat en binnenkort zullen de competitie- en bekerwedstrijden gaan aanvangen. Helaas is de werkelijkheid nog steeds dat het virus 'onder ons is'. En dat maakt dat er ook voor het voetbal nog steeds sprake is van wat men noemt “de nieuwe werkelijkheid”. Dit betekent met name vele protocollen, ofwel heel veel regels waar ook de voetbalwereld aan moet voldoen. Centraal hierin staat de regel waar moet worden voldaan aan de zogenaamde 1,5 meter afstand.

Als bestuur dragen wij de verantwoordelijkheid voor het nakomen van de wet- en regelgeving, welke door de gemeente wordt gecontroleerd. Dit betekent dat wij moeten waarborgen dat iedereen zich aan de voorgeschreven regels houdt. Dit geldt op het gehele sportpark, in de kleedkamers en in de kantine.

Deze regels zijn onder meer dat kantinebezoekers hun contactgegevens moeten achter laten, zij op anderhalve meter aan een tafel (blijven) zitten, dat er looplijnen zijn, dat er geen mensen aan de bar zitten en dat ook hier 1,5 meter afstand wordt gehouden. Op de tribune, en buiten dienen mensen hoe dan ook met 1,5 meter afstand van elkaar te blijven, tenzij hetzelfde huishouden wordt gedeeld. Teams dienen eveneens 1,5 meter afstand te houden in kleedkamers. Naar aanleiding van de recente COVID-19 ontwikkelingen zijn wij niet anders genoodzaakt dan verdere maatregelen te treffen. De hoofdreden is de toename van het aantal besmettingen waardoor diverse voetbalclubs in ons land hun complex volledig hebben moeten sluiten en het aanblijven van het virus. Het is aan ons, alle Boysmensen, om verdere verspreiding van het COVID-19 te voorkomen. 

Gezondheid boven alles!
Een speciale dank gaat uit naar de vrijwilligers die er alles aan doen, en al gedaan hebben, om ons complex “Corona-proof” te maken. De afgelopen periode heeft men kunnen ervaren dat er ook bij de Boys een “nieuwe werkelijkheid” ontstaan is, maar hebben wij als bestuur helaas moeten concluderen dat dit voor onze vrijwilligers niet te waarborgen is. Wie moet dit handhaven? Wie bepaald wie wel naar binnen mag in de kantine en wie niet? Wie spreekt de mensen erop aan wanneer zij zich niet aan de regelgeving houden? Wij vinden dat wij deze verantwoordelijkheid niet langer bij onze gewaardeerde vrijwilligers mogen en kunnen wegleggen. En ook van bestuursleden (ook vrijwilligers) kun en mag je niet verwachten dat zij structureel als politieagent moeten optreden op het complex, in de kleedkamers, in de kantine of op de tribune. Om die reden hebben wij een protocol opgesteld, alsmede een kantineprotocol.  Het spijt ons enorm jullie niet anders te kunnen berichten, maar vertrouwen op ieders begrip en medewerking. Samen tegen Corona! Vragen? Stuur een mail naar info@apeldoornse-boys.nl.


Met sportieve en gezond groet, 
Bestuur ASV Apeldoornse Boys 

 Klik hier voor het algemene protocol                                   Klik hier voor het kantine protocol

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!